SNAC-Saptamâna legumelor si fructelor donate

13 aprilie 2022

SĂPTĂMÂNA FAPTELOR BUNE !

SNAC - Strategia Naţională de Acţiune Comunitară, este un program iniţiat în anul 2005 de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în parteneriat cu organizaţia Children's High Level Group şi reprezintă un program educaţional - un parteneriat de învăţare - care uneşte liceele cu Şcolile speciale / Centre de plasament în scopul de a mări interacţiunea, integrarea şi incluziunea socială care se desfăşoară prin activităţi de voluntariat.

Acţiunea Comunitară, este o strategie care se bazează pe voluntariat, implicare, angajament, responsabilitate. Şcoala devine, astfel, mai flexibilă, elevii își depăşesc graniţele fizice pentru a-şi derula activităţile în folosul altor copii sau persoane care, din diverse motive, sunt marginalizate sau chiar excluse de la viaţa societăţii. Comunitatea devine mai unită prin faptul că, realizarea acestei strategii presupune colaborarea dintre toate instituţiile centrale şi locale.

Ne-am implicam si noi cu dăruire și cu speranța că am reusit sa aducem zâmbete calde si bucurie pe chipurile copiilor pe care i -am cunoscut. 

Multumim părinților pentru sprijinul acordat in demersul acestor activități!