"Primăvară de poveste" - Ion Creangă - mărțișorul literaturii române.-  01.03.2022

Activitate realizată de bibliotecar Cioranu Cristina Iuliana împreună cu doamna profesor - consilier educativ Orășanu Mariutan Simona la clasa a X-a A.

Elevii au pătruns în lumea basmelor și poveștilor lui Creangă dar și în tainele legendelor care stau la baza gingașului mărțișor.

 Ziua Mondială a Scriitorilor – 03.03.2022

Activitate realizată la clasa IX D împreună cu doamna profesor consilier educativ Orășanu Mariuțan Simona.

O zi de sărbătoare a culturii internaționale, deoarece literatura nu are granițe, iar rolul ei în dezvoltare societății umane este unul primordial. Suntem și devenim ceea ce gândim, spunem, scriem și acționăm. 

 

Ziua Internațională a Poeziei, fiind declarată astfel de UNESCO în 1999, biblioteca LTME dedică acestei sărbători culturale, o activitate de promovare și susținere a poeziei alături de clasa IX A și doamna profesor consilier educativ Orășanu Mariuțan Simona.

Pe lângă încântarea de a descoperi lumea și emoțiile prin intermediul metaforelor și a tuturor figurilor de stil utilizate din plin de această formă de artă, poezia are asupra noastră numeroase efecte mai puțin cunoscute. S-a demonstrat științific faptul că citirea poeziilor ne bucură la fel de mult ca ascultatul muzicii.

Elevii au putut să descopere și să citească poezii scrise de mai mulți poeți români cunoscuti sau mai puțin cunoscuți de ei și să se bucure de versurile scrise de acestia.